Hypotheekadvies of execution only

Om zelf een hypotheek af te sluiten, is het belangrijk dat u weet hoe het product werkt. Daarom is het verplicht vanuit wet- en regelgeving om uw kennis en ervaring te toetsen en vast te leggen. Maak daarom eerst de kennis- en ervaringstoets. Daarna kunt u uw hypotheek zelf afsluiten.

Waarom de kennis- en ervaringstoets?
Als u een hypotheek afsluit, heeft dat gevolgen voor uw financiële situatie. Omdat u kiest voor het afsluiten van een hypotheek zonder hypotheekadvies, is de kennis- en ervaringstoets wettelijk verplicht. Als u deze toets invult, krijgt u het volgende inzicht:

  • U weet wat een hypotheek is en u begrijpt welke keuzes u maakt.
  • U kent de voorwaarden van de hypotheek.
  • U kunt beoordelen of de hypotheek past bij uw persoonlijke en financiële situatie.


Zo werkt de toets
Bij het afsluiten van een hypotheek bestaat de kennis- en ervaringstoets uit 19 vragen en duurt ongeveer 20 minuten. U kunt elke vraag maar 1 keer beantwoorden en u krijgt meteen uitleg waarom uw antwoord juist is of niet. U moet minimaal 14 vragen goed beantwoorden om de toets te halen. 

Bij het wijzigen van uw hypotheek krijgt u 8 casussen om door te nemen. Zodra u dat heeft gedaan ontvangt u het dienstverleningsdocument. In het dienstverleningsdocument staat wat wij voor u kunnen doen. 

Sluit u samen met uw partner een hypotheek zonder advies af? Dan vult u ieder apart de kennis- en ervaringstoets in.

Resultaat van uw toets
Vul de toets eerlijk in. Zo krijgt u het beste inzicht in uw eigen kennis van hypotheken. U krijgt met deze toets geen advies over welke hypotheek het beste bij uw situatie past. U moet dus zelf informatie opzoeken over hypotheken en zelf beoordelen welke hypotheek het beste bij u past.

Bekijk goed of het sluiten van een hypotheek zonder advies mogelijk interessant voor u is. Wilt u hier advies over? We helpen u graag verder, vul hiervoor het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

VP Wonen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie